20-tal Adsorptiedrogers voor zoetwaren industrie

Voor een toeleverancier in de Zoetwaren industrie hebben we recent een mooi project mogen afleveren. De toepassing betreft een groot droogproces (totaal debiet > 300.000 m3/h)  verdeeld over een tiental droogkamers. De geleverde Adsorptiedrogers zijn voorzien van hoogwaardige Silicagel "droogwielen" die een luchtvochtigheid van minder dan 1 g/kg mogelijk maken.

Dutch Blower staat er inmiddels om bekend een zeer betrouwbaar en degelijk product te ontwerpen die exact voldoet aan de functionele toepassing. Hiermee zijn de units niet alleen erg degelijk maar tegelijkertijd ook flexibel in uitvoering. In dit geval is er gekozen voor water-koelers/heaters en een stoomheater voor de regeneratie, afhankelijk van de beschikbaarheid en wens van de eindklant kan hier ook gekozen worden voor directgestookte heaters, elektische heaters of DX koelers. En uiteraard wordt ook de mogelijkheid tot energieterugwinning onderzocht.

Al onze units kunnen optioneel worden geleverd met een complete regeltechniek, maar ook is het mogelijk de ontvochtiger direct te integreren met overige processen, in dat geval leveren we de sensoren bedraad naar een klemmenkast.

Copyright 2019: Dutch Blower

ISO

sbb

Design en Techniek PXL