Energiezuinige dakcentrale voor H&M Tilburg

Voor de winkelketen Hennes en Mauritz heeft Dutch Blower onlangs via Dutch Airco een grote dakcentrale van 61.000 m3/h geleverd. Vanwege een slimme oplossing hebben we deze unit compacter en energiezuiniger kunnen uitvoeren. Hiermee hebben we niet alleen bijgedragen aan een directe besparing voor de klant, maar door de uitvoering van een A+ kwalificatie ook aan een beter klimaat.

Het slimme aan deze unit is dat de lucht voor een groot deel direct wordt gerecirculeerd, alleen het gedeelte van de lucht dat ververst wordt gaat over het warmtewiel. Hierbij wordt ruimschoots voldaan aan de nieuwe ErP eisen en wordt bovendien geen overtollige warmte (winter) of koude (zomer) naar buiten gebracht wanneer er geen mensen in de winkel aanwezig zijn. 

 De dakcentrale beschikt naast de toevoer en retoursectie over een warmtepomp inclusief door Dutch Airco geïntegreerde koeltechniek en een zogenaamde plug and play regeling. Daarnaast maakt de unit gebruik van zomernachtventilatie zonder het warmtewiel.

 

Copyright 2019: Dutch Blower

ISO

sbb

Design en Techniek PXL